07 May 2012

Rabbana Taqabbal minna

Bismillahirrahmanirrahim~
Assalamualaikum wrt wbt

[Jak se maš? (Apa khabar semua?) > iman kita tules untuk awak bace.. hehe..]

this is cute -,-

-kalau tade manfaat dari post ini, mohon maaf berjuta-juta lemonsss!-

Aku bertanya kepada uktieku yang tengah tido kepenatan setelah pulang dari daurah, "Macam mana daurah tadi? Okay?"

Ukhtie kesayanganku menjawab dalam keadaan separa sedar aku rasa, sebab dari suaranya yang tenggelam timbul.. Hehehe.. "Alhamdulillah Okay".. selepas tu diam membisu.. [dia tidur semula agaknya..]

dan tiba-tiba, "Rabbana Taqabbal minna" kedengaran dari ukhtieku itu..

Aku bertanya untuk confirmation, "Haa.. apa? Oooh.. Rabbana taqabbal minna"

Subhanallah! Masya Allah! How can i not love this dear sister of mine.


Selalu menunjukkan qudwah (contoh) yang baik. Selalu mengusik hatiku dengan akhlak yang mulia.
Kisah-kisah bersamanya selalu aku nukilkan dalam blog ini.
Dan Allah, aku harap Engkau merahmati ikatan ukhuwwah kami. Redhai kami hingga akhirnya.

Selepas dia pulang ke pangkuan housematenya di bandar lain (hehehe..), aku mendapat mesej,
"Rusna, saya terbawa balik stokin baru awaklah. Afwan. Sekejap je kita jumpe kan"
aku reply kepadanya, "Stokin tu awak ameklah. saya hadiahkan. Walaupun sekejap moga Allah redha."
dia reply semula, "Terharunya, dah lama tak dapat hadiah =)"

aku menjadi sedih (-,-), betul juga tu.. dah lama aku tak bagi hadiah kepadanya.
Kali terakhir dia menghadiakan aku beg yang sangat comel. Sampai kadang-kadang aku sendiri malu nak galas beg itu ke kelas sebab cute sangat.

Afwan sis. Terlupa nak bagi hadiah =) Sebenarnya hari tu dah beli.. tapi dahulukan hadiah tu buat tetamu yang dah nak balik. hadiah tersebut belum digantikan lagi. Hehehe..

Aiii, boleh pulak ganti-ganti hadiah ye Rus. =)
insya Allah 3x.

p/s : tatau kenapa tules pasal ni =) just rasa berbunga-bunga hati ni =)
Rabbana Taqabbal minna

4 comments:

awan said...

rabbana taqabbal minna~ looking fwd next meeting!

rusnarusli said...

Salam awan!
nama awak awan ea.. pecah rahsia ;)

jumpe nanti insya Allah~

nuryn said...

comelnyaaaaaa.. nak jd mcm sister tuuu huhu. rusna, rindu nya kat awk (obvious sikit tak bila komen byk2 kat blog awk mcm ni hehehe)

rusnarusli said...

@ iman : hehe.. nampak tak kite tulis bahase czceh kat atas tu? hehe..

rindu awak juga la iman~
awak juga one of my sisters yang byk sgt mengajar kite :) Alhamdulillah~
n, kalau awak kenal sisters ni.. mesti awak pun boleh sayang sangat kat die~.. (awak kenal pun die sebenarnyee.. hehe.. *hint2*)