17 December 2009

butiran-butiran ais

bismillahirrahmanirrahim~

prague dah snow.. hari ni.. -5/-8


Tidakkah kamu melihat bahwa Allah mengarak awan, kemudian mengumpulkan antara (bagian-bagian) nya, kemudian menjadikannya bertindih-tindih, maka kelihatanlah olehmu hujan keluar dari celah-celahnya dan Allah (juga) menurunkan (butiran-butiran) ais dari langit, (yaitu) dari (gumpalan-gumpalan awan seperti) gunung-gunung, maka ditimpakan-Nya (butiran-butiran) ais itu kepada siapa yang dikehendaki-Nya dan dipalingkan-Nya dari siapa yang dikehendaki-Nya. Kilauan kilat awan itu hampir-hampir menghilangkan penglihatan.

24:43



frost


subhanallah~


enough said.. subhanallah, subhanallah, subhanallah...

sapa2 yg ade peluang merasa salji, try tgok bentuk flakes dari dekat[snow flakes yg jatuh kat winter coat..] setiap butir ada shapenya yang tersendiri.. subhanallah! [mcm ada acuan yg sgt hebat yg menghasilkan snow flakes yg sgt cantik lagi halus coraknya... subhanallah!]

snow flakes

4 comments:

SupeR HoLky-HOOD said...

salam rusna
huhu...Subhanallah3x!!!
btolll...cantek sgt..
sy dok maen snow kt coat ngan ijti smbil tunggu bas...hoho
subhanallah...x terkata..kecik molek penuh berseni..(*-^)
ALhamdulillah...TQ ALLAH for giving us a chance to see the beauty of YOUR creation...SUBHANALLAH...ALLAHUAKBAR!


lah lalala

rusnarusli said...

salam, lah lalala.. btul2 alhamdulillah.. subhanallah.. allahuakbar..
Allah Mmg Maha Pencipta..
lah. rasa terharu dgn ALLAH

zainabibrahim said...

salam jugak..
fuiyoooo..senow snih..muahaha..
have a great time ngan kebesaran allah swt juge..
:)

rusnarusli said...

salam zainab!
huuu... rindunyaa~
jazakillah nab2