24 July 2009

yang penting usaha.. that's what counts ^_^

bismillahirrahmanirrahim~



yang penting usaha.. that's what counts
jazakillah akak
kdg2 kite tahu je bende ni..
tp still kena ada org yg kena ingatkan
sbb ade je yg nak ambil peluang bila kita leka kan..
sape lg kalau bukan syaitan
11:6
10:107
have faith rusna~!
[jazakillah tau..]
[waiyyaki tau.. hehe]
[missing my kakak]

6 comments:

Alia Abdul Rashid said...

masyaAllah..short & concise...keep it up insyaAllah =) hidup kita juga utk org lain, mari sama2 bina diri (akk dpt ni dr seseorg, dan insyaAllah awk blh truskan)..bittaufiq..rindu kamu ;)

rusnarusli said...

salam, kak alia.. rindu akak huhu.. jazakillah akak ^_^
[bila akak x de kat sini.. rindu la pulak.. kalo x mesti nak gaduh2.. hehe.. men2 je]
doa sama2

zainabibrahim said...

salam..
betui2..
semua ni adelah betui..
:)

rusnarusli said...

salam, zainab,

Kitab(Al Quraan) ini tidak ada keraguan padanya; petunjuk bagi mereka yang bertaqwa
2:2

mari sama2 usaha~! ^_^

halawatuliman said...

salam

tu laa...pahala ada pada usaha..bukan pada result..tapi kenapalah diri ini selalu berasa berat bila kena berusaha lebih? ( retoris ini utk diri sendiri)

come on! usaha lagi!

kak nik mun penah bagi tazkirah..pasla ibadah saie. asal usul nya sebab siti hajar yg tak pernah putus asa ke hulu ke hilir cari air. dia berulang alik kat tempat yg sama, sbnrnya waktu tu boleh je dia nak putus asa and stop mencari. ye la..buat penat je ulang alik kan..tapi dia ni berfikiran positif..sentiasa nmpak ada air kat depan mata..jadi dia keep berusaha. tak penah henti. sehinggalah dia betul2 jumpa air..baru dia berhenti berulang alik..

mcm tu lah dgn kita..selagi tak jumpa apa yg kita impikan, jgn berhenti..teruskan berusaha..

tabah betul siti hajar masa tu kan?
allahuakbar..mudahan kita boleh jadi mcm dia.

rusnarusli said...

salam, wanie.. jazakillah.. first time tahu pasal kisah siti hajar.. huhu