05 January 2011

winter yg manis =)

bismillahirrahmanirrahim~
assalamualaikum wrt wbt

sejuk betul kan winter kali ni. kalau xpakai gloves yg tebal, mmg akan kebas la tangan semua =) subhanallah.. hebatkan Allah! pelbagai musim dicipta untuk trigger seluruh umat manusia baik muslim ataupun tidak untuk berfikir ttg kehebatan Tuhan yg menciptakan semua ini dgn begitu sempurna sekali. namun, "afala tatafakkarun?" (adakah kamu berfikir?).. jom muhasabah.. T,T

dalam kesejukan salji itu, kami mengatur langkah untuk pulang setelah tamat daurah. alhamdulillah =)  masing2 memasukkan tangan yg ber'gloved' ke dalam pocket.. ni namenye double protection! hanya biji mata saje yg terdedah time tu, mafla diikat hingga ke hidung. sejuk sgt time tu. berjalan bersama-sama tanpa berbual pastinya bosan kan. hehe =)

tiba-tiba ukhtie yg  kusayangi meluahkan perasaannya : "saya rasa daurah ni menyucikan jiwa saya la.."
aku terdiam sebentar, sejuk rasa hati, "yup sis, diri ini merasakan perasaan yg sama" kataku di dalam hati..
tersenyum sorang-sorang.. hehe.. =) comel betul ukhtieku ini =)
"ye.. mmg sepatutnya begitu", jawabku dgn hati yg berbunga-bunga.


kemanisan tarbiyah itu amat terasa pada winter kali ini..
manis sgt2! best~
travel bersama-sama, susah payah penat sejuk bersama-sama, menangis bersama-sama (menangis yg hebat tu! masya Allah.. hebatnya perasaan ini kan selepas ditarbiyah.. concern kita sekarang adalah dakwah & ummat)
alhamdulillah 'ala kulli hal..
Thank You Allah kerana memilih aku untuk mendapat nikmat iman, islam, tarbiyah, dakwah~

sesungguhnya, winter ini adalah winter yg menyucikan jiwa =)
semusim bersama tarbiyah, selamanya terasa =)

to all my akhawats around the world,
kita berada di atas jalan ini adalah dgn rahmatNya,
jadi, berusahalah bersungguh-sungguh..
semoga thabat sehingga ke akhir usia

salam sayang,
rusna..

6 comments:

nurani said...

insyaallah rusna. doakan bersama ya!
moga terus tsabat! ^_^

salam rindu dari jauh,
bumi malaya

rusnarusli said...

salam nurani~
amin.. doakan kami di sini~
rindu antunna semua di melaka! hehe =)
mg Allah lindungi kita semua

salam sayang too,
rusna =)

iman said...

insyaAllah rusna! :)
jumpe adik kite eh aritu? hehe rindunyaaaaaaaa

jumpa dlm doa rabithah! :)

rusnarusli said...

salam iman.. aah! adek2 awak da sampai umah kite.. awak bile lagikah iman? hehe.. =)

doa rabithah.. huhu.. touching2

WaRdaTuL ShAuQaH said...

alhamdulillah..

sungguh suci tarbiyyah Allah

rusnarusli said...

alhamdulillah~
setuju dgn akak! =)