05 November 2009

turn masak!

bismillahirrahmanirrahim~

hari ni turn saya masak. x tahu la nak masak apa dah. asyik2 ulang benda yg sama. kesianla housemate saya.. huhuu.. rasanya, masing2 dah buleh kenal kut masakan org lain.. hehe.. teringat pulak kat mak, tok, wa yah, mak ngah dan semua mak cik2ku. mcm manalah diorang semua buleh masak lauk yg berbeza2 setiap hari. tabiklah kat semua emak2 dan nenek2 sekalian. ^_^


saya mmg dah x de idea dah nak masak apa. tiba2 tringat zainab nak makan paprik. ajak la syifa ke albert untuk beli sayur mayur dgn niat nak masak paprik. balik je rumah, zainab x dak la pulak. zainab outstation, g narodni.. hehe.. so, plan nak masak paprik cancel. [zainab, balik tau kalau nak paprik.. hehe]

saya pun pergi dapur dan still x tahu nak masak apa. saya nampak sayur bendi dalam peti ais. waa.. sedapnya bendi masak kicap! tadaaa dah jadi satu lauk. alhamdulillah~ ayam cammane? x kan setiap kali turn nak makan sambal ayam saje. kesian diorang. jadi, saya pun goreng la ayam tanpa ada idea untuk masak kuah ayam tu. after solat isyak. ayam pun dah siap goreng! cammane nih. nak masak ayam masak ape nih? huhu..

masakan saya bukanlah mcm gini.. terliurnya tgok nasik goreng nih!

waktu ni thamarai pun masak sekali dgn saya. dia nak masak briyani. waaa.. sedapnye!
R : thamarai, kak rusna x tahu la nak masak apa *_*

T : masak je. macam mak saya. lagi dia risau pasal makanan tu, lagi sedap makanan tu ^_^

R : (dalam hati, ye la kalau niat btul nak bagi org makan sedap, mesti makanan tu jadi sedap kan ^_^) mesti mak awak masak dgn penuh kasih sayang... hehehe.. dia nak bg semua org makan yang sedap2 ^_^

oleh itu, berbekalkan teknik campak mencampak barang2 dari dalam almari makanan.. [cuma nadia dan mimi sja yg diberitahu ramuan rahsia ni.. hehe].. taddaaaaa.. dah siap! ayam masak ramuan rahsia! hehe..

berikan kasih-sayang secukup rasa dalam masakan kita!

alhamdulillah semua pun buleh tahanlah rasanya. huahua.. masuk bakul ikea angkat sendiri. yang paaaaling penting, niat kita untuk menggembirakan dan mengenyangkan kawan2 dikira oleh-Nya.

ya Allah, terimalah amalan aku dan kami semua

[post ni bukan nak promote masakan saya tau~ tp nak promote masaklah dgn penuhhhh kasih sayang!]

11 comments:

iman said...

rusna comellll :)

SupeR HoLky-HOOD said...

rusby..nk mknn kasih sayang jgk!! :) - ijti n Lah

rusnarusli said...

salam, iman~ iman~ rindooo awak laaaaa... huuuuuuuuuuu

ijti n lah bergabooonggg! hehe.. meh2 dtg sini. nak makan nasik goreng yg hari tu.. sedap bgt.. hehe

nur rakhawah said...

salam rusna~

nak rasa jgk!
boley post ke msia?

rusnarusli said...

salam, maisarah! hehe.. biasaje.. x dela sdap btul2 hehe..

Anonymous said...

lepas ni wat entry psl resipi rahsia tu~XD~

rusnarusli said...

salam, anonymous.. xle2 rahsia.. mana buleh gtau 0_o hehe..

halawatuliman said...

salam..

ramuan rahsia apa tu...adakah rusna menjampi dgn ayat2 cinta? heheh..tak pernah rasa rusna masak ni..kena rasa ni..hehe

rusnarusli said...

salam, wanee.. di manakah kamu.. lame tidak bercakap di alam maya.. hehe.. wanee take care tau! selamat bermujahadah

Shafa yang comel said...

akak, bukan ke kita kena berenti makan sebelum kenyang?so, tak blh la niat masak untuk kenyngkan housemate, tapi sekadar untuk hilangkan lapar.(dgn niat tersembunyi nak jimatkan beras. heheheh..)

rusnarusli said...

salam, shafaaaaaa.... ^_^