10 December 2008

ice berg

bismillahirrahmanirrahim~


subhanallah.. subhanallah...
x tau nak express perasaan kagum bila tgok iceberg2 ni
sebenarnya dah lama saya nak kongsi pasal gambar2 ni
salah satu gambar yg saya suka tgok > iceberg!
Allah sememangnya Maha Berkuasa!
Subhanallah...

betapa kerdilnya manusia di antara iceberg2 ni...

adakah iceberg ini terapung dgn sendiri? mana mungkin...


sunyi, tenang, sejuk rasa bila tgok gambar ni... anda bagaimana?

Allah saja yg Dapat Menciptanya
Subhanallah

peringatan terutamannya untuk diri sendiri:
manusia sememangnya lemah, maka sandarkanlah segala harapan kepada Allah
Tuhan Maha Berkuasa
sesungguhnya Dia amat berkuasa atas setiap sesuatu

<...sebak...> <...rindu mak...>

9 comments:

zainabibrahim said...

salam ziarah..pergh..subhanallah..memang bset ciptaan yg Maha Esa nih..
dapat parcel dr mak pon cam best gak..hehehehe..tambah2 bila dapat makanan yg cam best..thank you Allah for rezeki yg sentiasa melimpah ruah..

rusnarusli said...

salam, zainab.. tu la... sbb dapat parcel la kami dok tringat kat mak kami.. huhuhu.. sedehlaaa... terharu... thank U Allah for everything~~

hadzhamdan said...

wahhh...terharu2..Allah yang MAHA INDAH CIPTAANNYA...nanti share2 la gambar yang best lagi rusna..huhu..

Nurul Akma Bahari said...

takot..diriku amat kerdil..

rusnarusli said...

salam, hadz>> kte suke sgt tgok gambar ni :) semoga gambar ni membawa kte semua lebih dekat dgn-Nya

akma>> btul... diri kita semua amat kerdil.. tp apa yg meninggikan darjat kita di sisi-Nya hanyalah taqwa.. semoga kta semua tergolong dlm org2 yg bertaqwa ~amin~

cik murni izar said...

a ah! sume gamba tuh bes..dulu penah tgk gak kat emel..
takde lagi ke? buh banyak2 la! huih~ :)

rusnarusli said...

salam, muni.. a a mmg bes.. kte suke :)

labu labi said...

gambar pau dari mana?

rusnarusli said...

to >> labu labi.. amek dari google je