14 October 2008

alhamdulillah


salam,
alhamdulillah alhamdulillah alhamdulillah

hari ni penat
tapi saya rasa best! time kasih Allah
pagi kul7.15 da keluar untuk physical edu, sambung dgn lecture physio,
lecture biochem, kelas biochem (test 1... alhamdulillah lepas) dan yg terakhir kelas czech...
fuuuhhh... penat.. rasanya 1st time la mcm ni.. tp sebenarnya kita mampu
kan kan... cantik sungguh aturan Allah...


bila saya 1st tgok jadual.. dah rasa penat.. haih..
tp sungguh.. ayat2 Allah itu sgt memotivasikan diri...

Allah x akan bebankan kita melainkan dgn kesanggupan kita... alhamdulillah
mmg ayat Allah ni special.. bukan mcm kata2 manusia...
ayat2 Allah mmg dapat memujuk hati di kala duka... sbg tazkirah setiap waktu dll...

~gambar daun i lyyke.. nape eh? simply sbb dia hijau!~



hmmm... dah lama cari ayat ni.. ayat "CLOSER THAN VEIN" hehe... alhamdulillah dah jumpa :)


"dan sungguh Kami telah Menciptakan manusia dan Mengetahui apa yg dibisikkan oleh hatinya dan Kami lebih dekat dengannya daripada urat lehernya" surah Qaf ayat 16

2 comments:

.............. said...

rusna,tak paham la,apa maksud closer than the vein?

~RUSNA RUSLI~ said...

closer than vein tu kte amek dari lirik lagu outlandish-any given time... "Even when I'm not alone..
You are closer than the veins in my neck.. Even when I'm all alone" sama maksud dgn ayat surah Qaf... Allah sgt dekat dgn kita drpd urat leher... dekat sgt2... we r never alone :)